anniu (anniu) wrote in sipana,
anniu
anniu
sipana

PerheväkivallastaAllekirjoita Amnestyn vetoomus täällä.

Minua jaksetaan aina toisinaan muistuttaa siitä, kuinka feministinen liike keskittyy liikaa miesten väkivaltaisuuteen naisia kohtaan ja täten syyllistää miehiä, tekee heistä kaikista jotain vaimonhakkaajia. Suurin osa hakkaajista kuitenkin on miehiä. Joskaan ei sitä järkevä ihminen yleistä kaikkiin miehiin. Vaikka ei minunkaan mielestäni sitä pidä unohtaa, että neljäsosa kaikista perheväkivaltatapauksista on naisten aiheuttamia. Tässä asiassa väkivaltaiset naiset ovat kuitenkin selvä vähemmistö.

Helsingin Sanomien toimittaja Katarina Baer kirjoitti kolumnissaan, joka pääasiassa käsitteli tällä hetkellä meneillään olevaa kohua kansanedustajien avustajiinsa kohdistamasta seksuaalisesta häirinnästä, mielestäni hyvin perheväkivallasta ihmetellen, mitä se perheväkivalta oikein on:

Minulla on ehdotus suomalaiskeskusteluun. Se kuulostaa vähäiseltä, mutta ajan myötä sillä voi olla vaikutusta: lakataan puhumasta perheväkivallasta. Sillä mitä se on? Perheenjäsenet: lapset, äidit, isät, painimassa yhdessä lattialla? Pienet, pehmeät käsivarret tökkimässä isän rintakehää? Puhutaan sen sijaan miehistä, jotka hakkaavat lapsiaan ja kumppaneitaan.

Ja tietysti niistä naisista myös, jotka syyllistyvät samaan. Pari vuotta sitten poliisin tietoon tulleista suomalaiskotien mukiloitsijoista 85 % oli kyllä miehiä. (HS 3.2., s. A6)
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic
  • 0 comments