?

Log in

Userpic

sipana's Journal

Name:
Sirkuksen parrakkaat naiset
Membership:
Open
Posting Access:
All Members , Moderated
Sirkuksen parrakkaat naiset on suomalainen feministiyhteisö, jonka tarkoitus on kolmijakoinen:

(1) yhdistää suomalaisia ja suomea puhuvia feministejä verkkoteitse,
(2) tarjota Bitch Magazine:n -kaltaista mediakriittistä feminististä näkökulmaa tämän päivän suomalaiseen yhteiskuntaan, ja
(3) tarjota verkkotilaa, jossa jäsenet voivat pohtia arkielämän tilanteita ja keskustella omista kokemuksistaan sukupuolellisen yhdenvertaisuuden vinkkelistä.

Yhteisön nimi on "sirkuksen parrakkaat naiset", lyhyesti sipana, koska itselleenkin pitää osata nauraa, ja olla samalla ylpeä siitä, että että on sirkuksen parrakas nainen. Mitään sukupuolivaatimuksia ei yhteisöllä kuitenkaan ole, eli ole mitä olet, ei se sen suurempi asia meille ole.

Yhteisölle ollaan tekemässä verkkosivu.

Yhteisön säännöt toistaiseksi:

1) Ei muiden yhteisöjen mainostusta ilman lupaa. (Luvan voi pyytää käyttäjältä superexposed sähköpostitse - jonka henkilökohtainen sähköpostiosoite on myös 'yhteisön' sähköpostiosoite.)

2) Ei turhia kysymyksiä siitä, miksi feminismi on tarpeellista. Asian pohtiminen on sinänsä hyväksyttävää, mutta selvennystä ei tämän yhteisön jäseniltä tarvitse tulla "ei-feministinä" kyselemään. Jos et ole feministi, miksi liittyisit feministiyhteisöön? Jäsenyyden lähtökohtana on olettama, että ymmärrät termin "feminismi" merkityksen, ja miellät itsesi sen kannattajaksi. Aktivisti ei ole pakko olla.

3) Ei homo- tai transvihaa (ne koetaan seksismin muodoiksi).

4) Jäseneksi pääsee liittymällä, toistaiseksi, mutta mikäli tarkoituksenvastaisia viestejä julkaistaan paljolti, jäsenyys tullee moderoiduksi.

5) Kielenkäyttö: pyritään kirjoittamaan hyvää, selkeää suomea, vaikka kiroillakin saa.

6) Ei mitään meemejä.
abortti, ajattelu, aktivismi, aktivistit, amatsonit, amnesty, amnesty international suomi, androgyyni, androgyynisyys, bell hooks, biseksuaalisuus, bitch magazine, dekonstruktio, drag, egalitarianismi, ehkäisy, feminismi, feministit, gender studies, heteroseksuaalisuus, heterous, homoseksuaalisuus, homot, homous, ihmisoikeudet, intersex, isyys, itsetunto, joku raja, judith butler, kansalaisoikeudet, keskusta, keskustelu, kokoomus, kolmas sukupuoli, kultainen keskitie, kulttuuri, kulttuurillinen monimuotoisuus, kunnioitus, kyberfeminismi, lasten oikeudet, lesbot, lesbous, luce irigaray, luovuus, matriarkaaliset yhteiskunnat, miehet, naiset, naisliitto unioni, naisten oikeudet, naistutkimus, naisviha, nuori vihainen nainen, omanarvon tunto, patriarkaalinen yhteiskunta, perusoikeudet, poikamaisuus, poikatytöt, pojat, poliittisuus, politiikka, queer theory, queer-teoria, radikalismi, rasisminvastaisuus, safe space, sdp, seksi, seksismi, seksivalistus, seksuaalinen tasavertaisuus, seksuaalisuus, seta, simone de beavouir, sovinismi, sukupuoliroolit, suomalaisuus, suomi, syrjinnänvastaisuus, syrjintä, tasa-arvo, tasa-arvolaki, tasapuolisuus, teoria, trans, transsukupuolisuus, tuki, tulva, turvallisuus, tyttömäisyys, tyttöpojat, tytöt, ura, uraputki, valta, vasemmistoliitto, verkottuminen, verkottunut feminismi, vihaisuus hyvästä syystä, vihreät, väittely, väkivalta, white ribbon day, yhdenvertaisuus, yhteiskunnallisuus, yhteiskunta, yhteisö, äitiys

Statistics