vastarannankiiski (onomatopoiesis) wrote in sipana,
vastarannankiiski
onomatopoiesis
sipana

Vaikka olenkin feministi niin...

Minun on pitänyt kirjoittaa tästä aiheesta jo melkein vuoden verran, mutta no, aina ei vain voi saada kaikkea tehtyä :)

Silmiini on sattunut pahasti se, että useat henkilöt täällä vaikuttavat jollain lailla todistelevan 'normaalia naiseuttaan' - "vaikka olenkin feministi, ajelen karvojani/meikkaan/käytän korkokenkiä/seurustelen miehen kanssa". Tarkoituksenani ei tietenkään ole tuomita ketään näiden asioiden vuoksi (vaikka itse henkilökohtaisesti koenkin monet niistä melko turhiksi, enkä siis toteuta niitä), vaan ainoastaan nostaa esille se, että niitä tunnutaan pitävän jonakin sellaisena, mitä feministi ei voisi tehdä. Toki monet ihmiset ovatkin tätä mieltä ja nämä ovat feminismiä ja feministejä leimaavia ennakkoluuloja, mutta eikö hedelmällisempää ja vähemmän voimia vievää olisi jättää ne vain ihan omaan arvoonsa ja keskittyä oleellisempiin asioihin kuin todistelemaan, että eihän me feministit nyt niin pahoja olla? Ja vieläpä toisillemme?

Tuollainen hassunhauska läpänheitto siitä, että kaikilla feministeillä on parta ja siilitukka ja tyttöystävä, haha, no ei vaiskaan, myös asettaa vähän huonoon asemaan ne feministit, jotka jollain lailla vastaavat näitä ominaisuuksia. Ainakin minulle on välillä tullut hieman sellainen olo, että joidenkin mielestä annan feminismistä huonon kuvan ellen jo kohta kasvata tukkaa ja hanki gillette venusta.

Ja loppuprovo: Eikö feminismi tietyssä määrin kuitenkin sulje pois naisellisuuden tavoittelun? Naisellistahan on olla hiljaa, kikatella, hymyillä ja nyökkäillä, käyttää vaatteita ja kenkiä, jotka rajoittavat liikkumista, joutua keskittymään siihen, onko meikki kunnossa tai onko sukasta silmä karannut EIKÄ MISSÄÄN NIMESSÄ pitää ääntä itsestään, vastustaa, nostaa itseään esille, vaatia että kuunnellaan, ilmoittaa että minulla on sanottavaa ja se on vähintään yhtä oleellista kuin se, mitä te sanotte!
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic
  • 26 comments