M (superexposed) wrote in sipana,
M
superexposed
sipana

Okei, SDP:hen en liity en sitten ikinä.

Demarit - mitä vittua [linkki Hesariin]?

"Sosiaalidemokraattinen eduskuntaryhmä -- päätti yksimielisesti tukea seksinostokieltoa koskevan lain säätämistä, mutta siinä muodossa, että kielto koskee vain seksipalveluja, joihin liittyy ihmiskauppaa tai paritusta. Laki onkin ilmeisesti tulossa näin rajattuna eduskunnan suuren salin päätettäväksi."

Ei millään pahalla arvon kansalle, mutta melkoisia pässejä on teitä kyllä nyt edustamassa. Saisivat vaihtua - ja pian. Toivottavasti, TOIVOTTAVASTI tämä julkinen keskustelu vaikuttaa siihen, miten seuraavat eduskuntavaalit menevät. Sen enempää porvaripuolueita kannattamatta täytyy todeta, että olen hyvinkin pettynyt jos Suomessa koskaan esitellään eduskunnan suurelle salille sellainen lainraakile, jossa seksin ostaminen kielletään "vain, jos seksipalveluihin liittyy ihmiskauppaa tai paritusta". Seksin ostaminenhan tunnetusti ei ole kauppaa ihmisellä vaan ihmisen käyttöosien vuokraamista... noh, kielileikit sikseen (vaikka voin vaikkapa vannoa, että niistä en ole koskaan mitään maksanut enkä myöskään aio) - jos seksin ostamisen kriminalisointi tuottaa oikeusturvaongelmia, niin mitenköhän sitten aiotaan implementoida laki, jossa seksipalveluiden käyttäjiä rangaistaan vain silloin, kun he sattumalta sillä kertaa tukevat välillisesti ihmiskauppaa tai paritusta? Pitääköhän itsenäisten seksiyrittäjien hankkia jokin sertifikointijärjestelmä ("Reilua Seksiä (tm) - (a) minua ei ole myyty tähän maahan (b) minua ei pariteta"), vai miten tätä lakia nyt ajateltiin käyttää? Siis toisin sanoen Whiskey Tango Foxtrot?!

Niin ja muuten! Mitäs te feministit sitten ajattelette seksinostokiellosta noin yleensäkin?

Itse olen hyvinkin hämmentynyt koko lakiehdotuksesta. Toisaalta ymmärrän, että niitä käyttäjiä, jotka seksiä aikovat laista huolimatta tulevaisuudessa ostaa, seksinostokielto voi ahdistaa ja näin tehdä heidän käytöksestään potentiaalisesti väkivaltaisempaa (argumentti, jonka näin SALLI:n edustajan esittävän joskus televisiossa) - toisaalta uskon, että koska lakia olisi käytännössä mahdotonta valvoa, ainoa ryhmä, johon kielto vaikuttaisi, olisi satunnaiset käyttäjät/ensikertalaiset eli sellaiset, jotka lainkuuliaisuudestaan säikähtäisivät olemaan kokeilematta... ja onhan se vahva symbolinen viesti, hyväksytäänkö seksin ostaminen vai ei... tosin tässä se viesti olisi aika vahvasti sellainen, että seksiä saa kyllä ostaa kunhan ei tue niitä lieveilmiöitä - vähän niin kuin huumeita saa kyllä käyttää kunhan ei tee omaisuusrikoksia tai maksa aineista rikollisjengeille. Eli päätä enkä häntää en löydä koko jutusta, pitäisi tutustua oikeusvertailuaineistoon.
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic
  • 13 comments